Reparatie

Piano´s en vleugels slijten nou eenmaal door tijd en gebruik. In een gemiddelde piano zitten wel z´n 12.000 onderdelen. Een deel hiervan kan na verloop van tijd niet meer naar behoren functioneren of stuk gaan. Na een bepaalde tijd van spelen slijt het mechaniek zo ver door dat vilten en lederen onderdelen kaal en plat gespeeld worden. Asjes en scharnieren kunnen stroef of juist te los gaan zitten. Het gevolg hiervan zijn nare bijgeluiden die de pianist enorm kunnen afleiden.  

Vele reperaties kunnen gewoon bij u thuis uitgevoerd worden, voor grote mankementen zou ik het mechaniek of zelfs de hele piano of vleugel mee moeten nemen naar mijn werkplaats voor een grondige reperatie. 

Revisie

Houdt het instrument geen stemming meer, of mankeert er veel aan, dan zal revisie waarschijnlijk noodzakelijk zijn. Bij een revisie maak ik een rapport op, waarin ik de staat en de waarde van de piano of vleugel vast leg. Op basis hiervan stel ik een passend  plan op met de te verrichten werkzaamheden en de kosten. In overleg met de klant bepalen we dan hoe we het instrument weer  kunnen herstellen.

DSC05480